Fysik

Bølgelængde opgave

28. april 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Jeg er igang med nogle fysik lektier hvor jeg for stillet følgene spørgsmål

1) Et lys bliver sendt gennem et optisk gitter med en gitterkonstant på 2500nm.
             Afstanden fra gitter til tavlen er 4,00 m, og afstanden til n = 2 er 80 cm.
a) Bestem bølgelængden λ for lyset. Resultatet skal afleveres i både m og nm.

 

Hvilken formel er det jeg skal bruge??


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2012 af mathon

 

        formel
                              d·sin(φn) = n·λ                                             sin(φn) = xn / √(L2+ xn2)


Skriv et svar til: Bølgelængde opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.