Matematik

Hjælp til matematik

28. april 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne her:

Jeg skal bruge denne model til at regne opgaverne ud, men kan ikke finde ud af det.

y=0,7 x3/2

x er dyrets vægt i kilogram, mens y er hjernens vægt i gram.

a) En gris vejer cirka 200 kg. Hvor meget vejer en grisehjerne så?

b) En blåhvals hjerne 2000 kg. Brug Dr Jerisons model til at finde vægten på en blåhval.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2012 af peter lind

a) sæt x=200 i formlen

b) sæt y =2000 i formlen


Svar #2
28. april 2012 af simonlinn (Slettet)

altså 

 

a) y=0,7 2003/2

b) 2000=0,7x3/2


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2012 af peter lind

Ja. Beregn så x og y


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.