Kemi
mange lette opg angående pH
23. august 2005 af
mille05 (Slettet)
Find pH:
1) 0,027 M HNO3 <=> -log(0,027)=1,56 pH
2) 0,010 M CH3COOH
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat)
5) 0,010 M NaOH
6) 0,010 M Ba(OH)2
hvordan skal jeg regne det. kan i give ideer
1) 0,027 M HNO3 <=> -log(0,027)=1,56 pH
2) 0,010 M CH3COOH
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat)
5) 0,010 M NaOH
6) 0,010 M Ba(OH)2
hvordan skal jeg regne det. kan i give ideer
Svar #1
23. august 2005 af IBM (Slettet)
1) 0,027 M HNO3 <=> -log(0,027)=1,56 pH
Korrekt
2) 0,010 M CH3COOH = svag syre
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa = puffer
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat) = svag base
5) 0,010 M NaOH = stærk base
6) 0,010 M Ba(OH)2 = stærk base
Korrekt
2) 0,010 M CH3COOH = svag syre
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa = puffer
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat) = svag base
5) 0,010 M NaOH = stærk base
6) 0,010 M Ba(OH)2 = stærk base
Svar #2
23. august 2005 af mille05 (Slettet)
2) 0,010 M CH3COOH = svag syre
pH=½*(pKs-logc(s)) <=>
pH=½*( -0,010M)
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa = puffer
pH=pKs+log[nB/nS] <=> kan i hjælpe?
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat) = svag base
pH=½*(pKB-logcB) <=>
pH=½*( -log0,010M)
5) 0,010 M NaOH = stærk base
pOH=-log(x*cB)
pOH=-log(0,010M*39,99)
pOH=0,39
pH= 0,39+14 =14,39
6) 0,010 M Ba(OH)2 = stærk base
pOH=-log(0,010*cB)
pOH=-log(0,010M*169,3)
pOH=-0,02286
pH= -0,02286+14 =13,78
ser de okay ud?
jeg har ikke fået databog endnu, så håber der er nogen der ved det...
pH=½*(pKs-logc(s)) <=>
pH=½*( -0,010M)
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa = puffer
pH=pKs+log[nB/nS] <=> kan i hjælpe?
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat) = svag base
pH=½*(pKB-logcB) <=>
pH=½*( -log0,010M)
5) 0,010 M NaOH = stærk base
pOH=-log(x*cB)
pOH=-log(0,010M*39,99)
pOH=0,39
pH= 0,39+14 =14,39
6) 0,010 M Ba(OH)2 = stærk base
pOH=-log(0,010*cB)
pOH=-log(0,010M*169,3)
pOH=-0,02286
pH= -0,02286+14 =13,78
ser de okay ud?
jeg har ikke fået databog endnu, så håber der er nogen der ved det...
Svar #3
23. august 2005 af IBM (Slettet)
2) 0,010 M CH3COOH = svag syre
pH=½*(pKs-logc(s)) <=>
pH=½*(4,76-log0,010)
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa = puffer
pH=pKs+log[nB/nS]
pKs er for pufferens syre = CH3COOH = 4,76
nB = stofmængden af basen
nS = stofmængden af syren
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat) = svag base
pOH=½*(pKb-logcB) <=>
pOH=½*(9,24-log0,010)
Bestem så pH af: pH+pOH = 14,00
5) 0,010 M NaOH = stærk base
pOH = -log(cB)
pOH = -log(0,010)
pH = 14-pOH
6) 0,010 M Ba(OH)2 = stærk base
pOH = -log(2*cB)
pOH = -log(2*0,010)
pH = 14-pOH
pH=½*(pKs-logc(s)) <=>
pH=½*(4,76-log0,010)
3) 1 L 0,010 M CH3COOH blandet nyt 1 L 0,010 M CH3COONa = puffer
pH=pKs+log[nB/nS]
pKs er for pufferens syre = CH3COOH = 4,76
nB = stofmængden af basen
nS = stofmængden af syren
4) 0,010 M CH3COONa (natriumacetat) = svag base
pOH=½*(pKb-logcB) <=>
pOH=½*(9,24-log0,010)
Bestem så pH af: pH+pOH = 14,00
5) 0,010 M NaOH = stærk base
pOH = -log(cB)
pOH = -log(0,010)
pH = 14-pOH
6) 0,010 M Ba(OH)2 = stærk base
pOH = -log(2*cB)
pOH = -log(2*0,010)
pH = 14-pOH
Skriv et svar til: mange lette opg angående pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
