Fysik

Kan denne udregning passe Mol

29. april 2012 af natasjah (Slettet)

Two moles of an ideal monatonic gas are kept in a container with a moveable piston pressure of 5.0 * 10^5 pa and a temperature of 300 K. the gas is heated so that the temperature is increased to 400 K without changing the volume. 

 

Q: The gas is then allowed to expand at constant pressure until the volume doubles. what is the new temperature ?

 

v / T = constant = 300 / 273.15 = 400 / T = 364.2


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. april 2012 af jonasdj93 (Slettet)

Du skal beregne den endelige temperatur. Du kender idealgasligning: p * V = n * R * T.

Hvis trykket p forbliver konstant, og volumenet V fordobles, må værdien på højre side af lighedstegnet også fordobles. Eftersom både stofmængden n og gaskonstanten R er konstante, er temperaturen den eneste variabel, og den fordobles derfor. Derfor bliver temperaturen 400 K * 2 = 800 K, dvs. cirka 525 grader Celsius.


Svar #2
30. april 2012 af natasjah (Slettet)

mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Kan denne udregning passe Mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.