Matematik

2. gradsligning

30. april 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har en 2. gradsligning, som jeg skal opstille, men jeg er ikke helt sikker på hvordan. Men jeg har et bud, opgaven lyder:

En rektangulær græsplæne er 8 meter længere end den er bred. Arealet af græsplænen er 513 m2. Bestem græsplænens længde og bredde.

Bredde=x
Længde=x+8
Areal=513

er arealet x^2?

Men altså mit bud er x*x*8=513.

Jeg ved ikke rigtig, om det er rigtigt. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af et rektangel er A = (længde)·(bredde) = x·(x+8) .

Ligningen er derfor

x·(x+8) = 513


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej det er længde gange bredde:

x(x+8) = x^2+8x ?


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.