Matematik

matematik

01. maj 2012 af JimilianErMin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej. jeg har en matematiaflevering for, som er til 8.klasses niveau. og jeg går i 6.klasse. jeg har svært ved denne her opgave: "fra københav til korsør e der 110 km.

-jensen kører denne strækning på en tim og 40. min hvor mange km/t kører han i genemsnit?

hvor længe ville han være om turen med 50.km/t?

 

på forhånd tak :-).


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2012 af bo07less (Slettet)

a) distance/tid*60 = gennemsnitshastighed.

b) Hvis Jensen kører 50 km på en time, vil han efter to timer have nået 100 km - han mangler altså stadig 10 km. De sidste 10 km vil tage ham en femtedel time, idet (10 km) / (50 km pr time) = 1/5 timer. En femtedel timer svarer til 12 minutter, idet 1/5 * 60 minutter = 12 minutter.
så svaret = 2 timer og 12 minutter.
 


Svar #2
01. maj 2012 af JimilianErMin (Slettet)

@bo07less. -Tusind tak :)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.