Matematik

matematik

01. maj 2012 af KnudDenStore (Slettet) - Niveau: 8. klasse

er ikke sikker på jeg har fattet reducerings stykker helt endnu, så vil bare vide om følgende stykker er korrekte :)

(x+3)-(x-3) = 6  ?

3*(5a-2b) - 2b= 15a-8b  ?

(a-2)*(3+a) = 3a-2a? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2012 af mathon

(x+3) - (x-3) = 6  OK

3*(5a-2b) - 2b= 15a-8b  OK

 


(a-2)·(3+a) = 3a + a2 - 6 - 2a = a2 + a - 6

 

    Så du er da på rette vej
   men
                (a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd       hvert led i den ene parentes ganges
                                                                       med hvert led i den anden parentes
                                                                       med efterfølgende addition
                                                                       (pas på fortegnene!)


Svar #2
01. maj 2012 af KnudDenStore (Slettet)

#1 tusind tak :)


Svar #3
01. maj 2012 af KnudDenStore (Slettet)

men.. hva gør jeg så når der står (x-3)^2 ? er det så bare x^2-9?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2012 af mathon

nej

                  (x-3)·(x-3) = ?                                                           (a-b)2 = a2 - 2ab + b2

men
                  (x-3)·(x+3) = x2 - 9


Svar #5
01. maj 2012 af KnudDenStore (Slettet)

arh.. får det til x^2-6x-9 så, passer det? eller er det så +9 :S?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2012 af mathon

 

            pas på de fortegn

                                                        x2 - 6x + 9


Svar #7
01. maj 2012 af KnudDenStore (Slettet)

okay.. så minus og minus giver altså plus... forstået. Tak


Svar #8
01. maj 2012 af KnudDenStore (Slettet)

lige et sidste spørgsmål:D.. (2x-4y)*3+4y = 2x-8y? 
 


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.