Fysik

Nogen der kan hjælpe lidt på vej

01. maj 2012 af ABunified (Slettet)

Som sagt i titlen, så har jeg et problem med at komme i gang. Jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor man skal trække cos θ fra 1.

Nogen der kan se hvorfor? 

Det er opgave 7 punkt 1 i vedhæftede fil.

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af peter lind

Dit problem forstår jeg til gengæld ikke. For en given vinkel slår man cosinus af vinklen op på en lommeregner og trækker resultatet fra 1


Svar #2
01. maj 2012 af ABunified (Slettet)

Ja, det er klart, men hvorfor kan man gøre det? og bliver resultatet noget, som man kan udregne på en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2012 af peter lind

Mener du så ikke snarere at du vil vide hvordan man kommer frem til den formel ?

I så fald er højden over den nederste stilling  jo  længden af gyngen - længden af gyngen projekteret ind på lodret


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2012 af mathon

se på figuren

                                 h = (2,5 m)·1 - (2,5 m)·cos(θ) = (2,5 m)·(1 - cos(θ))

 

fart vm i midterstillingen

                               (1/2)·m·vm2 = m·g·h

                               (1/2)·vm2 = g·h

                               vm2 = 2·g·h = 2g·(2,5 m)·(1 - cos(θ)) = (5 m)g·(1 - cos(θ))

                              vm = √((5 m)·g·(1 - cos(θ)))

 

 


Svar #5
01. maj 2012 af ABunified (Slettet)

Jeg takker mange gange, men hvordan reducerer du (2,5 m)·1 - (2,5 m)·cos(θ) til  (2,5 m)·(1 - cos(θ)) ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man sætter den fælles faktor (2,5 m) uden for parentes.

a·b - a·c = a·(b - c)


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe lidt på vej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.