Matematik

Hjælp til matematik..

01. maj 2012 af Givenhånd (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa! 

En opgave ser sådan ud:

Et par vil have fire børn.  Første barn blev en dreng. Hvad er sandsynligheden for, at de får en pige?

 

Hedder regnestykket ikke så 1/3 * 2/3 * 3/3???

 

Hvornår skal man egentlig pluse, og hvornår skal man gange i sandsynlighedsregning?

Tak på forhånd :)

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vel beregne sandsynligheden for at mindst et af de tre næste børn bliver en pige? Hvis man antager, at sandsynligheden er (1/2) hver gang for at det bliver en pige, er det så

1 - (1/2)3 = 7/8 .

Hændelsen, at mindst et af de tre næste børn bliver en pige, er komplementær til hændelsen, at alle tre børn bliver drenge.


Svar #2
01. maj 2012 af Givenhånd (Slettet)

Jeg forstår den ikke helt :s

Hvor skal man minus med 1?

 

Og hvorfor skal 1/2 være i 3. ?

 

Det er mere, hvis det kom op i en færdighedsregning.....


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sandsynligheden for at alle de næste tre børn bliver drenge er (1/2)·(1/2)·(1/2) = (1/2)3 .


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Der er 50% for drenge og 50% for piger. Der fødes 3 børn mere.

kombinationer : ddd, ddp, dpd, dpp, pdd, pdp, ppd, ppp = 8 kombinationer

hvor mange af disse har mindst 1 pige?

 Kan også regnes som Andersen, dvs. 100% minus det modsatte (at ingen af børnene bliver piger).

kan også regnes som binominalfordelt P(x≥1) = 1 - P(x=0) for B(3, 0.5)


Svar #5
01. maj 2012 af Givenhånd (Slettet)

Singlefyren: 7/ 8 :) 


Svar #6
01. maj 2012 af Givenhånd (Slettet)

I hvilke opgaver skal man så plusé brøkerne sammen?? :s


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det skal man aldrig!! Altid gange og dividere!

hvis f.eks chancen for en gevinst er 30% i 1. lod og 40% i andet lod, er chancen ikke 70 %, men derimod:

1 - 0.70*0.60  =  0.58 = 58%

 


Svar #8
01. maj 2012 af Givenhånd (Slettet)

Nårr okay! MEN

Hvis man på ét menukort med 3 forretter og 4 hovedretter skal vælge én ret, hvor mange antal muligheder har man så?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er kombinationer man plusser... ikke sandsynligheder.


Brugbart svar (2)

Svar #10
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

# 8    4+3= 7 retter,    2 samlede retter ville give 3*4= 12 muligheder


Brugbart svar (2)

Svar #11
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hver forret kan kombineres med hver af hovedretterne.


Brugbart svar (2)

Svar #12
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

sandsynlighed =  gunstige kombinationer/ kombinationer ialt

Kombinationer i alt er oftest noget med gange, f.eks som her 3*4., eller med børnene 2*2*2.

Det er rigtigt at for at finde de gunstige kombinationer (succeser), f.eks. at mindst een er en pige, blver man nødt til at plusse. Men det er kombinationer man plusser.


Svar #13
01. maj 2012 af Givenhånd (Slettet)

Nååååår! Så forstår jeg det bedre! Mange tusinde tak til jer alle! Jeg har nemlig prøve i morgen, men havde glemt at spørge om dette spørgsmål :) 

 

Singlefyren: Men hvad gør jeg hvis parret, øsnker at tredje barn skal være en pige? Hvad er sansynligheden der? :s


Skriv et svar til: Hjælp til matematik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.