Matematik
Parabel areal
Figuren viser grafen for funktionen f(x) = 8-0,5x2, hvor -4 ≤ x ≤ 4.
a) Bestem areal af det røde område.
b) Bestem tallet k, hvor 0 < k < 4, således at
∫k f(x)dx = 40
- k
Har vedhæftet et billede af figuren!!
Svar #1
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
a) Beregn -2∫2 f(x) dx .
b) Løs ligningen -k∫k f(x) dx = 40 , 0 < k < 4 .
Svar #2
02. maj 2012 af Jiji87 (Slettet)
Tak, fik løst den første opgave, men er lidt i tvivl om b), kunne du måske vise mig starten på udregningen!?
Svar #3
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man skal løse ligningen
-k∫k f(x) dx = 40 , dvs
-k∫k (8 - 0,5·x2) dx = 40, eller
[8x - (1/6)·x3]k-k = 40 , eller
2·(8k - k3/6) = 40 , eller
k3 -48k +120 = 0
Svar #9
07. april 2013 af Lykke0208 (Slettet)
#8. Så hvis jeg udregner -2∫2 f(x) dx har jeg fundet arealet?
Svar #10
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
#9
Ja, man finder arealet af det røde område ved at beregne integralet som vist i #1 under a).
Svar #11
31. august 2014 af 123434 (Slettet)
a) Kan det passe at arealet bliver 88/3?
Arealet af det røde område er 88/3
Svar #13
31. august 2014 af 123434 (Slettet)
[8x - (1/6)·x3]k-k = 40 , eller
2·(8k - k3/6) = 40 , eller
k3 -48k +120 = 0
Hvordan forkorter man på den måde?
Svar #14
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)
#13
Skriv det ordentligt med eksponenter
k3 - 48k + 120 = 0 .
Man ganger ligningen i linie 2 med 3 på hver side.
Skriv et svar til: Parabel areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
