Kemi

Kemi hjælp

03. maj 2012 af øhbøh1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en mættet opløsning af Ca(OH)2 er det tungtopløselige salt i ligevægt med ionerne i den vendige opløsning. 

PH i den mættede opløsning er 9,63

1. Opskriv ligevægten for den mættede opløsning?

2. Hvad er [OH]-

3. Hvad er opløselighedsproduktet for Ca(OH)2, Ko(Ca(OH)2)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af mathon

du har saltet
                                  skriv saltets ioner


Svar #2
03. maj 2012 af øhbøh1 (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2012 af mathon

1.

                                                 Ca(OH)2 (s)   <--->   Ca2+ (aq)   +   2 OH- (aq)


Svar #4
03. maj 2012 af øhbøh1 (Slettet)

Fedt, tak :)

Hvad er [OH-] så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2012 af mathon

2.
           
ved 25ºC
                               [OH- ] = (10-14 M2) / [H3O+ ]

                               [OH- ] = (10-14 M2) / (10-pH M)

                               [OH- ] = (10-14 M2) / (10-9,63 M)

                               [OH- ] = (10-14+9,63 M)

                               [OH- ] = (10-14+9,63 M) = 4,27·10-5 M

                      


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2012 af mathon

3.

                               din pH-værdi er forkert

     den vil være
                               pH = 12,64


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2012 af mathon

eller bedre
                               pH = 12,60

dvs i nr.2.
          
ved 25ºC
                               [OH- ] = (10-14 M2) / [H3O+ ]

                               [OH- ] = (10-14 M2) / (10-pH M)

                               [OH- ] = (10-14 M2) / (10-12,60 M)

                               [OH- ] = (10-14+12,60 M) = 0,039811 M

                             

                     


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2012 af mathon

hvoraf

3.

        i den mættede opløsning er opløselighedsproduktet lig med ionbrøken

og
        [Ca2+ (aq)] = (1/2)·[OH- (aq)]


         Kop = [Ca2+ (aq)] · [OH- (aq)]2 = (1/2)·[OH- (aq)]3 = (1/2)·(0,039811 M)3 = 3,2·10-5 M3

           


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2012 af mathon

ionbrøken = ligevægtsbrøken


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.