Matematik

Hjælp til matematik

03. maj 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan i hjælpe mig med opgave 2c og 2d + opgave 3 i den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: 1r_2011_aflevering_7.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af peter lind

2c  Kald gravhundens vægt x En grand danoir vejer så 10x Sæt det ind i formlen og divider de 2 resultater med hinanden. Det bemærkes at x går ud ved divisionen.

2d   Indsæt de 100 kg for et menneske i formlen og sammenlign  resultatet med 1,5 kg.

100 kg er nok i overkanten af hvad et voksent menneske vejer med mindre)man tager hensyn til fedmeepidemien.

 

3a Se på den retvinklede trekant der dannes af AB,  højden på AC og del af AC. Brug formlen for sinus i en retvinklet trekant på den.

3b   Brug at areal = ½ * højde*grundlinje

3c  Brug cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

2c) Beregn

[ (y(10x) - y(x)) / y(x) ] · 100%

ved at indsætte modellens forskrift.

2d) Sammenlign y(100) med den pgivne værdi.

3) a) Benyt sin(A) = hb / c , hvor c = |AB| = 7, og hb = 5

b) Benyt formlen for trekantens areal T = (1/2)hb·b til at bestemme b = |AC|.

c) Beregn |BC| ved hjælp af en cosinusrelation i trekant ABC. Beregn så omkredsen til sidst.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.