Matematik

2. gradligninger og polynomier

04. maj 2012 af anonym000

Hej

hvis man skal finde x i f(x)=x2-5x+8

så skal man løse 2. gradligningen x2-5x+8=0..?

men hvorfor sætter man det lig med 0..?

det er det jeg ikke forstår..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal løse ligningen  f(x) = x2-5x+8 , skal man løse den ligning. Det er ligningen f(x) = 0 , der oversættes til 2.-gradsligningen  x2-5x+8 = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2012 af peter lind

f(x) = x2-5x+8 definere blot en funktion men ikke nogen opgave. Kan vi ikke få hele opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Hvis du skal finde x, løser du ligningen y = x2-5x+8, hvor du evt. indsætter y-værdien på y's plads.

Skal du finde rødderne, løser du den for y=0


Svar #4
04. maj 2012 af anonym000

#1 Ja,

#2 Det var bare et eksempel ..

#3 Okay.

Har forstået det :)

- - -

...............


Skriv et svar til: 2. gradligninger og polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.