Fysik

Volumen er det rigtig regnet ud?

07. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Er det her regnet rigtigt ud:

Til at beregne Volumen af den producerede CO2, bruger jeg formlen
p⋅V=n⋅R⋅T⇔V=(n⋅R⋅T)/p
hvor
V=volumen
som er den værdi vi ønsker at finde

n=stofmængden
som findes ved at sige m/M. Vi kan finde stofmængden da vi har massen, m, af CO2 som er 1,6 g og vi kan finde molar massen, M af CO2.
Molar masse:
C=12,01 mol
O=16,00 mol
M=C+2⋅O=12,01 mol+2⋅16,00 mol=44,01 mol

R=gaskonstanten
Gaskonstanten er et fast værdi for alle stoffer og er sat til at være: 0,0831 (L⋅bar)/(mol⋅k)

T=Absolutte temperatur i kelvin
Da vi har vores temperatur, 23 °C, i celsius, skal den omregnes til kelvin som gøres ved at lægge 273 til
T=23°C+273=296 k

p=tryk
Det atmosfæriske tryk er sat til 1 atm som er svarende til 1,013 bar

Vores værdier sættes ind den vores formel:
V=(44,01 mol⋅0,0831 (L⋅bar)/(mol⋅k)⋅296 k)/(1,013 bar)=1068,65 L


Svar #1
07. maj 2012 af Gymnasieven (Slettet)

behøves ikke at tjekkes alligevel


Skriv et svar til: Volumen er det rigtig regnet ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.