Fysik

Vands Varmefylde

07. maj 2012 af Dannie92 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg sidder i en lille problemstilling.    i forsøget har vi kogt henholdsvis 0,5 l vand og bagefter 1 l vand. Ved begge forsøg har vi den mængde energi der skal til for at opvarme vandet til kogepunktet (dog 92,2 C). Grunden til at vi laver to forsøg er for at eliminere den varme der går til omgivelserne og kogekedlen. derefter skal vi bestemme de to varmekapaciteter og ud fra forskellen skal vi bestemme varmefylden for vand.   Jeg forstår ikke hvordan dette kan gøres da Varmekapaciteten og varmefylde ikke har samme enheder 

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af peter lind

varmekapacitet er masse*varmefylde så kender du massen kan du beregne den ud fra den anden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af mathon

skrevet
                           C          =            m      ·         c
                         varme-                         masse               specifik
                                
kapacitet                                    varme-
                                                                                              kapacitet

 

                          kJ/K                                    kJ/(kg·K)


Svar #3
07. maj 2012 af Dannie92 (Slettet)

Varmekapaciteten C bestemmes for hver af de to målinger:
C_0,5L=Q/?T ⇔ (216000 J)/(352,85 K) = 612,16 J/K
C_1,0L=Q/?T ⇔ (281900 J)/(352,85 K) = 798,92 J/K
Således kan vands varmefylde c bestemmes som forskellen af de to varmekapaciteter:
  c_vand = (798,92 J/K- 612,16 J/K)/(0,5 kg) = 373,53 J/(kg ·K)   er det rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2012 af peter lind

Vi aner ikke hvor de tal kommer fra og hvad du i det hele taget har lavet, så det er umuligt at svare på- Jeg kan ikke se nogen grund til at du angiver de 2 første resultater. en burde være nok


Skriv et svar til: Vands Varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.