Matematik
Eksponentielt funktion
25. august 2005 af
Jesp (Slettet)
Hejsa
Den sidste del af en opgave gør mig sur.
En eksponentielt voksende funktion f oplyses at f(10) = 20 og fordoblingskonstanten er 5. (det var for at finde forskriften)
f(x) = 5 * 1,1487^x
Løs ligningen f(x) = 2500
skal man ikke erstatte f(x) plads med 2500 i forskriften?
2500 = 5 * 1,1487^x
500 = 1,1487^x
hvad så nu? 1,1487kvadrat af 500????
Den sidste del af en opgave gør mig sur.
En eksponentielt voksende funktion f oplyses at f(10) = 20 og fordoblingskonstanten er 5. (det var for at finde forskriften)
f(x) = 5 * 1,1487^x
Løs ligningen f(x) = 2500
skal man ikke erstatte f(x) plads med 2500 i forskriften?
2500 = 5 * 1,1487^x
500 = 1,1487^x
hvad så nu? 1,1487kvadrat af 500????
Svar #1
25. august 2005 af sontas (Slettet)
Ja det er rigtigt indtil nu, men så skal du tage log eller ln på begge sider sådan her :
ln(500) = x*ln(1,1487)
ln(500) = x*ln(1,1487)
Skriv et svar til: Eksponentielt funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
