Matematik

Rumgeometri

09. maj 2012 af Jasada (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for planen beta, der indeholder punktet B og linjen l

 

b(1,0,1)

l=

(x)= 1+t*2

(y)=4+t*-5

(z)=-2+t*3

 

help me!! please


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af peter lind

Find et vilkårlig punkt P på linjen. Det nemmeste er ved at sætte t=0. Retningsvektoren for linjen kalder jeg for v. Vektoren v×PB er normalvektor til planen


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2012 af mathon

 

                        l:   (x,y,z) = (1,4,-2) + t·(2,-5,3)

       med               Po = (1,4,-2)
       haves
                             PoB = [0,-4,3]

en normalvektor
til planen β er
                             n = v x PoB
 


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.