Matematik

Hjælp til ligning!!

09. maj 2012 af ulrikke1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :) jeg har fået en ligning som ser således ud: (7/3)/(9/2)=|x|

jeg er så kommet frem til at: 14/27=|x|

men skal jeg så skrive at:  x= -14/27∨14/27, eller er det kun den positive værdi det skal give når der står at det skal være den nummeriske værdi af x? så den istedet kommer til at hedde: x= 14/27


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2012 af nielsenHTX

det skal være x= -14/27 eller x=14/27 du kan jo altid gøre prøve

14/27=|14/27| ⇔14/27=14/27 så den er god nok.

14/27=|-14/27| ⇔ 14/27=14/27 så den er også god nok


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2012 af NejTilSvampe

Du skal tage den negative løsning med. Den opfylder jo også ligningen.


Svar #3
09. maj 2012 af ulrikke1212 (Slettet)

okay, tusind tak! :D

 


Skriv et svar til: Hjælp til ligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.