Matematik

Hvornår bruger man den ene og den anden formel

10. maj 2012 af Kbrondby - Niveau: C-niveau

Hello

 

Jeg sidder og laver matematik.. 

 

Jeg skal bruge enten den ene formel eller den anden. De to formler jeg sidder med lyder således: 

 

Nummer 1.
 

rnår = Fn1år - 1

 

Nummer 2.

r1år =  n√Fnår - 1

 

Hvornår skal jeg bruge formel nummer 1 og hvornår skal jeg bruge formel nummer 2? 

 

Jeg håber der er en, som kan forklare det :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af mathon

    du fik svar
          i
     https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1190797


Svar #2
10. maj 2012 af Kbrondby

Jeg forstod ikke det sidste. 

 

Der må der være forskel på hvornår man bruger enten den ene eller den anden formel. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2012 af mathon

  der er kun én formel

                                     r = (Kn/Ko)1/n - 1

  som specifikt
  for n = 1
  bliver
                                     r = (Kn/Ko) - 1

          

 

 


Skriv et svar til: Hvornår bruger man den ene og den anden formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.