Fysik

Varmefylde, find Legmets masse??

11. maj 2012 af lisehaaber (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ikke ligefrem en knag til fysik (C) og er gået helt i stå med denne opgave fra Orbit C fysikbogen:

 

Vi sætter en elkedel (1,5 kW  til at opvarme en portion vand fra 20 grader til 60 grader det tager 12 sekunder.
Hvor meget vand er der i elkedlen?

E = Energi = 1,5kW.
ΔT = legemets temperatur = differencen/ ændringen af temperaturen = 40°C.
m = legemets masse =  ?
c = afhænger af det stof legemet er lavet af (varmefylde eller specifikke varmekapacitet). Vand = 4,186J  / (kg · °C).

 

Hvordan skal formlen sættes op når "m" er den ubekendte??

Min hjerne er på stand by....skal virkelig have det skåret ud i pap....


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2012 af mathon

 

                     energiafgivelse         =              energimodtagelse

                         P·t                         =                      m·c·ΔT

                   (1,5 kJ/s)·(12 s)          =              m·(4,186 kJ/(kg·C))·(40 C)


Svar #2
11. maj 2012 af lisehaaber (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen. Jeg skal vidst lige have regnet lidt frem og tilbage, så jeg fatter hvad det gå ud på :)


Skriv et svar til: Varmefylde, find Legmets masse??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.