Matematik

integration?!?!?!

26. august 2005 af mettma (Slettet)
nogen der kan integrere
(x+4)/(kvrod x)?
og 5^(2x)?

tak fra mettma

Svar #1
26. august 2005 af mettma (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2005 af Lurch (Slettet)

1) brug partiel integration
2) brug integration ved substitution

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2005 af Lurch (Slettet)

Det skal lige siges jeg ikke ahr regnet dem i gennem da jeg ikke ahr tid, men det er gode bud :=)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2005 af Lurch (Slettet)

Et lille tip. Brug evt. www.quickmath.com til at kontrollere resultater!

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2005 af jClausen (Slettet)

Til den første af dem kan du måske kigge lidt på :

1/x & /sqrt(x) og hvordan de også kan skrives

Og derefter er det nem udregning, men hvis du tjekker resultater med en
Ti-89 kan resultatet se underligt ud..

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2005 af allan_sim

#0. Til den første kan du med fordel omskrive, inden du integrerer:

(x+4)/(kvrod x) = (x+4)/(x^(1/2))
= (x+4)*(x^(-1/2))
= x^(1/2)+4*x^(-1/2)

Herefter kan du integrere ledvist.

Enten substitution eller anvendelse af reglen om, at vi kan direkte kan integrere sammensatte funktioner, når den indre funktion er lineær:

int(f(ax+b))dx = (1/a)*F(ax+b) + k

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2005 af jClausen (Slettet)

Og ved andet stykke vil jeg gi Lurch ret i integration ved subtitition

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2005 af allan_sim

#6. Sidste del af kommentaren var til anden del af opgaven.

Svar #9
26. august 2005 af mettma (Slettet)

#6
"(x+4)/(kvrod x) = (x+4)/(x^(1/2))
= (x+4)*(x^(-1/2))
= x^(1/2)+4*x^(-1/2) "

i nederste linje "x^(1/2)+4" mener du bare x^1 +4, ikke?

Svar #10
26. august 2005 af mettma (Slettet)

har virkelig svært ved at forstå!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

#9: "i nederste linje "x^(1/2)+4" mener du bare x^1 +4, ikke?"

(x+4)*(x^(-1/2))
=
x^(1/2)+4*x^(-1/2)

er da en ganske lovlig udregning, han ganger bare parantesen ud.

x*x^(-1/2) = x^(1/2)
4*x^(-1/2) = 4*x^(-1/2)

Skriv et svar til: integration?!?!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.