Matematik

Ekspontientelle funktioner

13. maj 2012 af KzH (Slettet)

En der vil hjælpe??:

 

Forklar/vis  hvordan man kan bestemme regneforskriften for en eksponentiel funktion i følgende situationer :   (startåret er i begge tilfælde 1960)

Antallet af ulve var 12.000 i 1960. Bestanden aftager 8% om året.
Antallet af vildtlevende mink var 300 i 1965 og 5.000 i 1988.

Giv også eksempler på, hvordan man ved hjælp af regneforskrifterne kan regne frem og tilbage i tiden.

Vis også hvordan man kan bestemme det tidspunkt hvor bestandene når en bestemt værdi;  f.eks. 1000 ulve og 60.000 minke.


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af peter lind

Brug renteformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af JonasMcc (Slettet)

I opgaven om ulvene, kan du fremstille forskriften 

f(t) = 12.000 * 0,92x

hvor f(t) er antal ulve t år efter 1960. 12.000 er din begyndelses værdi (b) og a er det samme som 

a = 1 + r dvs. a = 1 . 0,08 = 0,92


Skriv et svar til: Ekspontientelle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.