Matematik

Hjælp til Integrale opgave

14. maj 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Jeg kan virkelig ikke forstå denne (vedhæftede) integrale opgave. Hvordan skal y=2 hjælpe mig med at finde de to stamfunktioner?

Vedhæftet fil: integral.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2012 af mathon

 

                      F(x) = (1/3)x3 - x2 - 3x + (1/3)

                      F(x) = (1/3)x3 - x2 - 3x + 11

 

................

detaljer
                      F(x) = (1/3)x3 - x2 - 3x + k

            tangenterne
                                      y = 0x + 2

            kræver
                                      F '(x) = f(x) = x2 - 2x - 3 = 0

                 dvs for
                                         x = -1   v   x = 3

hvorfor røringspunkterne
                                             er
                                                      R1 = (-1,2)       R2 = (3,2)

hvoraf
                     2 = (1/3)·(-1)3 - (-1)2 - 3·(-1) + k

                     k = (1/3)

og
                     2 = (1/3)·33 - 32 - 3·3 + k

                     k = 11

 

 


               


Svar #2
14. maj 2012 af christian0710 (Slettet)

Flot og detaljeret :)

Mange tak!!


Skriv et svar til: Hjælp til Integrale opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.