Matematik

anden svær integral opgave.

14. maj 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har også siddet og kigget lang tid på den vedhæftede opgave. Resultatet dvs stamfunktionne skal give

1/6(1+ e^x)^6. Jeg undrer mig bare over Hvor det første led  e^x af`??? Er det en konstant man har sat udenfor integralet som ikke har betydning?

Vedhæftet fil: integral2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

Hvis du differentierer 1/6*(1+ex)6, så får du faktisk ex*(1+ex)5


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Benyt integration ved subtitution

Sæt

t= 1+ex

hvoraf

dt/dx = ex dvs. dt = ex*dx

Dette subtitueres i integralet, integralet udregnes, og udtrykket for t substiueres tilbage

∫ t5dt = 1/6t6 = 1/6*(1+ex)6


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

dy/dx=dy/dt * dt/dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Hvorfor skriver du kædereglen op?


Svar #5
14. maj 2012 af christian0710 (Slettet)

Waw smart. Havde helt glemt man kunne bruge substitution :D Takker!


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Kan du så ikke lige give "Brugbart-svar"?


Svar #7
14. maj 2012 af christian0710 (Slettet)

Sådan. Vidste slet ikke der var et belønningssystem på siden før nu, men det er sku da mega smart :D Thumbs up for din hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Det kan være, at jeg er lidt for kritisk. Man skriver ikke "dt/dx = ex dvs. dt = ex*dx"   (se understreg).

Man skriver derfor "ex dx" (uden gange-tegnet). For at undgå med at gøre det på den måde, kan man gøre sådan, at

∫ ex·(1+ex)5 dx       , lad 1 + ex = t  , så dt/dx = ex , dermed

∫ (dt/dx)·t5 dx = ∫ t5 dt = (1/6)·t6 + K


Svar #9
14. maj 2012 af christian0710 (Slettet)

Svar #8  Waw, så man kan faktisk bruge kædereglen på alle mulige led, det handler bare om at finde den nemmeste måd i forhold til regnestykket?? Så forstår jeg substitution ud og ind på alle led. Tak!

"Experience is the name every one gives to their mistakes." - Oscar Wilde

Fedt citat :D 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#9

Denne opgave har intet med kædereglen at gøre. Man starter blot at substituere, hvis det er vanskeligt at integrere integranden med hensyn til noget bestemt, hvor man får mulighed til at bytte nogle af de defineret ligninger om på noget. Der indsætter man så andres plads hvorefter integralet er gjort meget mindre end før - som vist i #2 eller #9.


Svar #11
14. maj 2012 af christian0710 (Slettet)

Ja med om man siger e^x=dt/fx eller dt=e^x*dx eller dt/e^x=dx er vel ligegyldigt, så længe det gør det passer godt ind i regnestykket ik?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Du må netop godt bruge et gangetegn i denne situation. Det bruger vores lærer endda.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Helt enkelt kan man skrive

∫ ex·(1+ex)5 dx = ∫ (1+ex)5 d(1+ex) = (1/6)·(1+ex)6 + k


Skriv et svar til: anden svær integral opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.