Matematik

integration

14. maj 2012 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg ville gerne integrere denne funktion: f(x)=(1/n)*e-x/n fra 0 til b og kommer frem tl at

∫ 0f(x) dx = 1/n * [  -e-x/n ]0= 1/n * ( (-e - b/n  + 1)

problemet er at facit siger det bliver:  -e - b/n  + 1)

 

Jeg kan ikke se hvordan jeg skiller mig af med 1/n som jeg synes jeg skal gange på da 1/n jo blot er en konstant

Nogen som kan se hvad jeg gør forket ?


Svar #1
14. maj 2012 af rexden1


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2012 af Jerslev (Slettet)

Stamfunktionen til e^-ax er -1/a * e^-ax

Benyt, at a = 1/n i dit tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis det ikke er en konstant, så skal du substituere mindst to gange.


Svar #4
14. maj 2012 af rexden1

#2 Jeg havde ikke lige set at jeg kunne skrive eksponenten som 1/n * x, men så lykkedes det mig også at nå frem til det rigtige resultat. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.