Matematik

Når en pris falder eller stiger med noget?

15. maj 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1. Hvor mange procent udgør stigningen hvis en vares pris sættes op fra 140kr til 300? Hvor mange procent udgør stigningen?
Formel= (Nupris - førpris):førpris*100 = Resultat

2. Hvor mange procent udgør nedsættelsen?
En vares pris sættes ned fra 250 kr til 120kr, Hvor mange procent udgør nedsættelsen?
Formel= (førpris-tilbudspris):førpris*100= resultat?


Mine lære sagde i dag til mig, at når man regner med stigninger og nedsættelser er formlen den samme pris altså: (førpris-tilbudspris):førpris*100. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

Ja


Skriv et svar til: Når en pris falder eller stiger med noget?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.