Matematik

Sæt på fælles brøkstreg

27. august 2005 af sprit (Slettet)
Hej, jeg er lige gået i stå.
Den går ikke op, hvi jeg sætter et tal ind på x's plads.
(1/x)+(x/7)= (7/7x)+(x^2/7x)

Kan du hjælpe mig? På forhånd tak

Svar #1
27. august 2005 af sprit (Slettet)

Hovsa, jeg mangler lige den sidste del

(7+x^2)/(7x)
Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Her går det nu fint nok op, hvis du sætter et tal ind...

Svar #3
27. august 2005 af sprit (Slettet)

Hvis jeg nu sætter fem ind på x's plads:
1.:
(1/5)+(5/7)= (7/35)+(5/35) = (12/35)
2.:
(7+5^2)/(7*5) = (32/35)
eller har jeg lavet en fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

5/7 er heller ikke det samme som 5/35.

Svar #5
27. august 2005 af sprit (Slettet)

Nåååå ja. ups hihi
tak for hæljpen.

Svar #6
27. august 2005 af sprit (Slettet)

jeg har lige et andet spørgsmål:

(4/x)-(3/x+1)

Skal fællesnævneren være x^2+1 eller bare x+1?

Svar #7
27. august 2005 af sprit (Slettet)

... eller kan man lave fællesnævneren til bare x?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Fællesnævneren bliver x(x+1).

Svar #9
27. august 2005 af sprit (Slettet)

Dvs. x^3?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej, dvs. x(x+1). Eller x^2+x, om man vil.

Svar #11
27. august 2005 af sprit (Slettet)

Okay, tak for hjælpen igen.

Skriv et svar til: Sæt på fælles brøkstreg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.