Matematik
Ligning
18. september 2003 af
OldRonko (Slettet)
løs lige ligningen sin(x)+cos(x)=0
jeg er kommet frem til tan(x)=-1, men det passer ligesom ikke vel!!
jeg er kommet frem til tan(x)=-1, men det passer ligesom ikke vel!!
Svar #2
18. september 2003 af Niels (Slettet)
Kan ikke helt huske det men en løsning er fx ved -45 grader. Eller ved 135.
Du ser altså på din enhedscirkel.
Du ved at sin(45)=cos(45)
Du skal så nu bare sørge for den ene af de to bliver negative. Dette sker jo når vinklen bliver 180-45=135 hvor du får to ens værdi men cosinus værdien bliver så negativ.
Hvis du skal have alle værdier kan du jo bare gange et helt antal pi på altså fx
z*pi*(cos(-45)+sin(-45))
og
z*pi*(cos(135)+sin(135))
Du ser altså på din enhedscirkel.
Du ved at sin(45)=cos(45)
Du skal så nu bare sørge for den ene af de to bliver negative. Dette sker jo når vinklen bliver 180-45=135 hvor du får to ens værdi men cosinus værdien bliver så negativ.
Hvis du skal have alle værdier kan du jo bare gange et helt antal pi på altså fx
z*pi*(cos(-45)+sin(-45))
og
z*pi*(cos(135)+sin(135))
Svar #4
18. september 2003 af OldRonko (Slettet)
Jeg tror egentlig det er ok alligevel, men tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
