Matematik

Eksamens spg om lineære funktion

16. maj 2012 af nailpolish (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gør rede for den lineære funktion y = ax+b, herunder en gennemgang af regneforskriften og grafen.

Det lyder nok dumt, men hvad er det helt præcist jeg skal? Skal jeg sige hvad a og b er i forskriften og og så derefter bevise a og b? Og hvad med grafen?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af SuneChr

Der bliver ikke spurgt om en redegørelse for den rette linjes analytiske fremstillinger, men for den lineære funktion.

Hvad der helt præcis skal redegøres for, er lidt usikkert, men man kan jo ved differentiation af funktionen fastslå, at

differentialkvotienten er konstant i hele definitionsmængden og dermed, at grafen for funktionen må være en ret linje

med hældningskoefficienten  f ' (x) = a .


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg tror der skal vises hvad a og b står for.

Forklaring af den konstante hældning a = f ' (x)  fremvist på en graf, hvor b er skæring med y-aksen.


Skriv et svar til: Eksamens spg om lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.