Matematik

Ligning

16. maj 2012 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne ligning, 7x+2=5x+10? 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler led med x på venstre side, og konstante led på højre side. Isoler så x til sidst.


Svar #2
16. maj 2012 af crisronaldo (Slettet)

Forstår jeg ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Spørger du, om du ikke forstår det?

Hvordan får du samlet alle led med x på venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2012 af mathon

Folkeskolematematik

                                        7x + 2 = 5x +10                                       subtraher 5x på begge sider

                                        7x + 2 - 5x = 5x +10 - 5x

                                        2x + 2 = 10                                             subtraher 2 på begge sider

                                        2x + 2 - 2 = 10 - 2

                                        2x = 8                                                     divider med 2 på begge sider

                                        (2x) / 2 = 8 / 2

                                        x = 4

 

 

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.