Matematik

y og x - grantræer

17. maj 2012 af helphelphelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej hej 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, ved ikke helt hvad der skal gøres? 

Opgave 1
I plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales det
at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. Sammenhængen mellem
træhøjden og den anbefalede tæthed kan beskrives ved følgende matematiske model:
y =168000× x-2
hvor y er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt i
meter.


a) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?
b) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr.
hektar.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2012 af mathon

                    f(x) = y = 168000 · (x-2)

eller
                    f(x) = y = 168000·x  -  2       ?
              


Svar #2
17. maj 2012 af helphelphelp (Slettet)

men det er jo allerede oplyst.. hvad skal jeg gøre med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Selvfølgelig er det allerede oplyst, men #1 spørger dig om hvordan din funktion er opstillet.

Ellers bestem f(15) og løs ligningen f(x) = 3000


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2012 af mathon

fortælle hvad du mener med
notationen
                              y =168000× x-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2012 af peter lind

Der er alt for mange, der sjusker med parenteserne. Vi herinde kan ikke vide om du er en af dem. Derfor spørgsmålet i #1 som du ikke svarer på.

1) Find f(15)

2) Løs ligningen 3000 = f(x)


Svar #6
17. maj 2012 af helphelphelp (Slettet)

når ja okay, det er mig der sover.. jeg mener 

y = 168000 * x-2

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2012 af mathon

jeg fandt det i en anden tråd

                    f(x) = y = 168000 · x-2

a) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?

                     f(x) = 168000 · 15 -2


b) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr.
hektar.

                     3000 = 168000 · x-2      x>0

                     1/56 = x-2

                     56 = x2

                     x = √(56)      


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#6

"Sover"?????? Ellers havde du ikke været i stand til at skrive i søvne.

Genlæs #3, #5 og #7, som har løst det for dig.


Svar #9
17. maj 2012 af helphelphelp (Slettet)

mange tak for det

 


Skriv et svar til: y og x - grantræer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.