Matematik

Løse ligning

20. maj 2012 af wonk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal løse ligningen

x*ex+1=2x+1

->  x=(x*ex)/2

Jeg kan indse at nul må være en løsning, men hvordan finder jeg alle løsninger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2012 af SuneChr

Prøv denne version

x·(ex - 2)  =  0

Efterfølgende:  Håber, trådstarter er blevet overbevist af rigtigheden.   Smil.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2012 af mathon

 

                

                            x·ex - 2x = 0

                            x·(ex - 2) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2012 af peter lind

Omskriv til x*ex-2x = x(ex-2) = 0 og brug nulreglen


Svar #4
20. maj 2012 af wonk (Slettet)

Så løsningerne må være 0 og ln(2).

Mange tak!


Skriv et svar til: Løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.