Matematik

hastighed og acceleration til punkt i vektorfunktion

20. maj 2012 af dittesolve (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har virkelig brug for hjælp til at finde hastigheden og accelerationen i punktet 2,2.

Vektorfunktionen er: r(t)= (x-aksen) a*sin(t)+c (y-aksen) b*sin(t)*cos(t)+d, og a = b = c = d = 2

har allerede fundet farten til punktet kan bare ikke finde ud af hvordan jeg finder hastigheden og accelerationen, ved at jeg skal differentiere osv. 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af peter lind

r(t) = (x(t), y(t) )

v(t) = r'(t) = (x'(t). y'(t) )

a(t) = v'(t) = (x''(t), y''(t))


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2012 af mette48 (Slettet)

r(t)= ( a*sin(t)+c,  b*sin(t)*cos(t)+d)

v(t) = r ' (t) = a*cos(t) , b*(-sin(t) )

a(t)= v' (t)


Svar #3
20. maj 2012 af dittesolve (Slettet)

måske har jeg bare misforstået noget men det er jo ikke en konkret hastighed, kan ikke finde ud af hvordan jeg finder selve hastigheden efter at jeg har differentieret :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj 2012 af peter lind

Når du har differentieret har du fundet hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af nielsenHTX

#1 og 2 er hastigheden ikke |r'(t)| samme med accelerationen  |v'(t)|   eller husker jeg helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2012 af mette48 (Slettet)

fejl i #2 r '(t) jeg har overset et led.

du kender a, b. c og d og både hastighed og acceleration afhænger af tidspunkrer.

r(t)= ( a*sin(t)+c,  b*sin(t)*cos(t)+d) sættes lig (2,2) find derud fra t og indsæt t i v(t) og a(t)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af mette48 (Slettet)

#5

r(t) er opgivet med 2 kompanenter altså som en vektor, derfor regnes der videre med vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2012 af mette48 (Slettet)

#3 når du har hastigheden som en vektor, kan du finde størrelsen af hastigheden som længden af vektoren (brug pythagoras)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. juni 2012 af qq8165 (Slettet)

Længden til hastighedsvektoren, er det så ikke farten??


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. juni 2012 af peter lind

jo


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. juni 2012 af mette48 (Slettet)

#9

Hvorfor har du ikke læst #8 ?


Skriv et svar til: hastighed og acceleration til punkt i vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.