Matematik

2. gradslingninger

21. maj 2012 af henii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forholdet mellem sidelængderne i et rektangel er 4:5. Hvis siderne formindskes med 8 cm mindskes rektanglets areal med 70 %. Bestem sidelængderne i det oprindelige rektangel.

 

 

help me!!!!? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af jihudsif (Slettet)

Hej,

Kan du hjælpe mig? Med engelsk?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af ghrdyhrhj (Slettet)

#1 jihudsif, opret en tråd under kategorien engelsk.

Knappen finder du oppe til højre, den er gul.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Kald sidelængderne i rektanglet for a og b. Så haves

a/b = 4/5 , og

(a-8)·(b-8) = a·b·(1 - 0,70)

Løs nu dette ligningssystem i a og b.

 

#1 -- Opret din egen opgavetråd i det relevante forum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2012 af mathon

 

                        første areal          andet areal
                         (5x)·(4x)              (5x-8)·(4x-8)

relation

                         0,30·(5x)·(4x)      =        (5x-8)·(4x-8)

                           6x2                     =        20x2 - 72x + 64

                    
                                      14x2 - 72x + 64 = 0

                                      7x2 - 36x + 32 = 0  x > 0

                                              x = (8/7)   v   x = 4
                      

 


Skriv et svar til: 2. gradslingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.