Matematik

Hjælp til den opgave

22. maj 2012 af Niko83 (Slettet) - Niveau: 10. klasse


Opgave 7: IgloOpgave 7: Iglo

 

Iglo betyder på grønlandsk ’hus’. En iglo er en
snehytte, der med tilnærmelse er halvkugleformet.
 

Snehytten opføres som en halvkugle ved at
anlægge en indadgående selvbærende spiral af
udskårne sneblokke.
 

Den udvendige diameter er 3,8 m, og tykkelsen                Massefylde for den anvendte sne: 0,5 g/cm3
af sneblokkene er 20 cm

 

Spørgsmål

Hvor meget vejer igloen?

Kan nogen finde nogen løsning til den opgave og forklare det  lidt hvordan.

Den opgave kan man finde også på internetet.

Med Venlig Hilsen
Nick

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Uddannelser-til-voksne/Overblik-over-voksenuddannelser/Almen-voksenuddannelse/Proever-og-eksamen-avu/Centralt-stillede-skriftlige-proever-i-avu/~/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/PDF11/110908_Nyeopgavetyper.ashx


Svar #1
22. maj 2012 af Niko83 (Slettet)

Massefylde for den anvendte sne: 0,5 g/cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Forestil dig en halvkugle. Denne halvkugle har en radius på 3.8 meter. Så forestil dig at den er helt fyldt med sne.

Så forestil dig, at vi fylder hele kuglen med luft på nær de sidste 20 centimeter. Altså 'trækker' vi matematisk alt sne fra - undtagen de sidste 20 centimer.

Dette svarer til at vi siger: (halvkugle med sne med radius 3.8m) - (halvkugle med sne med radius 3.6m)

 

Prøv at se, om du kan komme videre her fra

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af 123434 (Slettet)

(1/2*3,14*4/3*(3803cm)-(1/2*3,14*4/3*203cm)

114865386,7cm3-16746,7cm3=114848640cm3

114848640cm3*0,5g/cm3=57424320g=57, 4 g

Hvad gør jeg forkert?


Skriv et svar til: Hjælp til den opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.