Matematik

sammensat funktion

22. maj 2012 af kidmartion (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med denne opgave.

f(x) =x^4+ln(2x+1)

Jeg skal nu differentiere, og da ln(2x+1) er en sammensat funktion benytter jeg nedenstående formel.

f '(xo) ' g (x)+f(xo) * g'(xo)

f(x0)= ln
g(xo) = 2x


dvs. 
1/x*2x+ ln* 2

Det skal rigtig give 1/(2x+1)*2

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af nielsenHTX

Din formel er ikke nogen regel overhoved og ligner mere produktformlen.

du skal bruge at

f(g(x))'=f '(g(x))*g'(x)

hvor f er ln og g er 2x+1.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2012 af mathon

 

                      f '(x) = 4x3  +  (1/(2x+1)) · (2x+1) '  = 4x3  +  (2/(2x+1))


Svar #3
22. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

Tak, men jeg forstår ikke helt hvornår man skal bruge profuktformlen og hvornår man skal bruge følgende: f(g(x))'=f '(g(x))*g'(x) ?


Svar #4
22. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

=f '(g(x))*g'(x)

Burde det så ikke være følgende:
f '(x) = 4x3  +  (1/(2x+1)) · (2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2012 af nielsenHTX

#3 ja produktreglen bruges når man har et produkt. (to funktioner som bliver ganget med hinanden).

eks. hvis der havde stået x*ln(x2+1) så skulle man både bruge produktreglen og reglen for en sammensatfunktion.

f(g(x))'=f '(g(x))*g'(x) er reglen for en sammensat funktion og den er brugt i #2.

#4 det står der jo også i #2

 


Svar #6
22. maj 2012 af kidmartion (Slettet)

hvorfor er det ikke bare f'(x) = 4x^3 + 1/x *2x+1*2


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.