Matematik

KrUmninger opgaver

22. maj 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er lige et eksempel jeg ikke forstår helt, jeg ved godt hvad for en formel man skal bruge men jeg får det til noget andet, det kan være fordi Maple ikke regner parenterserne ud for mig.. så hvis nogen ved hvordan man gør det vil jeg meget gerne vide det. 

 

 

Eksempel 3 er vedhæftet.

 

Jeg forstår ikke hvordan man er kommet frem til at 

a= - ((x6-3x4+2x2-2))/2x

og forstår så heller ikke hvordan b giver det som der står i eksempel 3 og det samme gælder for radius r.

 

Jeg kan godt se at nævnern i brøkken er 2x da f''(x)=2x

Men i b er nævneren 6x...................??

 

Hvis jeg regner det som formlen siger og jeg bruger Maple så får jeg til... TJEK VEDHÆFTET DOKUMENT :)

 

Vedhæftet fil: Matematik krumninger.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man indsætter i udtrykkene, der er givet:

a = x - f '(x)(1 + f '(x)2)/f ''(x) = x - (x2-1)·(1 + (x2-1)2)/(2x)

               = (2x2 -x2 +1 -(x2-1)3)/(2x)

               = (x2 + 1 -(x6 -3x4 +3x2 -1))/(2x)

               = (-x6 +3x4 -2x2 +2)/(2x)

b = f(x) + (1 + f '(x)2)/f ''(x) = (1/3)x3 -x +1 +(1 + (x2-1)2)/(2x)

                                            = ((2/3)x4 -2x2 +2x +1 + x4 -2x2 +1)/(2x)

                                            = (5x4 -12x2 +6x +6)/(6x)

Krumningsradius burde ikke volde nogen problemer:

r = (1 + f '(x)2)3/2 / |f ''(x)| = (1 + (x2-1)2)3/2 / |2x| = (x4 -2x2 +2)3/2 / |2x|


Svar #2
22. maj 2012 af aatgsue (Slettet)

Okay jeg vil se nærmere på det du har skrevet.

 

- Men til en evt. prøve får man så fejl hvis man angiver det som Maple er kommet frem til.. eller skal man løse det sådan som du og eksemplet har gjort det?

(Jeg tænker på en almindelig 5 timers matematik prøve på HTX)

 

ps. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det har jeg ingen anelse om. Jeg bruger ikke Maple. Det ovenstående i #1 er regnet i hånden.


Skriv et svar til: KrUmninger opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.