Kemi

Omregning fra g til mol

28. august 2005 af PreXus (Slettet)
Hej !

Hvor mange g er det nu 1 mol er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af ninnacaroline (Slettet)

Det er avogrados konstant = 6.02*10^23


Svar #2
28. august 2005 af PreXus (Slettet)

okay den forstod jeg ikke helt? Kan jeg evt få et simpelt svar.. evt hvis nu jeg skal have regnet 10 g om til mol?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af ninnacaroline (Slettet)

1 mol = 6.02*10^23 g

10 g = 10 gmol^-1

Svar #4
28. august 2005 af PreXus (Slettet)

okay kan godt være det bare er mig som ikke forstår noget som helst men det hjalp ikke særlig meget. Jeg skulle meget gerne have en præcis omregning til mol! Er dette umuligt såsom f.eks. 2.00 mol? og ikke noget med gmol?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af ninnacaroline (Slettet)

Hvor mange gram 1 mol er afhænger hvad stof det er, så der kan du ikke umiddelbart få andet svar en avogrados konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2005 af gym2 (Slettet)

tag massen af det stof du har (gram ) divider det med den molare masse (g/mol)-dette slår du op fx i det periodiske system . så får du stofmængden altså antal mol !

Skriv et svar til: Omregning fra g til mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.