Matematik
Overvej - MAT
28. august 2005 af
Jonni (Slettet)
Der er to øvelser hvor man skal overveje
- overvej at ethvert polynomium af grad 0 er uden rødder
- Overvej at ethvert førstegradspolynomium f(x) = ax+b har netop én rod og angiv formel?
nogle der vil give mig et bud?
- overvej at ethvert polynomium af grad 0 er uden rødder
- Overvej at ethvert førstegradspolynomium f(x) = ax+b har netop én rod og angiv formel?
nogle der vil give mig et bud?
Svar #1
28. august 2005 af Sentinox (Slettet)
"- overvej at ethvert polynomium af grad 0 er uden rødder "
Du ved (Håber jeg...), at ethvert tal opløftet i 0. potens er lig med 1.
(x^0=1).
Dette medfører at ethvert polynomium af grad nul, vil ligge parrellelt med x-aksen, og dermed aldrig skærer x-aksen.
Dette betyder selvfølgelig at 0. grads polynomier, IKKE har nogen rødder.
"- Overvej at ethvert førstegradspolynomium f(x) = ax+b har netop én rod og angiv formel? "
en funktion med foreskriften:
f(x)=a*x+b, er en ret linje.
En ret linie skærer kun x-aksen i netop 1 punkt.
For at finde roden, løser du simpelthen, hvornår a*x+b=0.
Eksempel:
f(x)=2*x+1
roden findes:
f(x)=0 => 2*x+1 = 0 <=> 2*x=-1 <=> x=-1/2
Håber det forklarer det?
//sentinox
Du ved (Håber jeg...), at ethvert tal opløftet i 0. potens er lig med 1.
(x^0=1).
Dette medfører at ethvert polynomium af grad nul, vil ligge parrellelt med x-aksen, og dermed aldrig skærer x-aksen.
Dette betyder selvfølgelig at 0. grads polynomier, IKKE har nogen rødder.
"- Overvej at ethvert førstegradspolynomium f(x) = ax+b har netop én rod og angiv formel? "
en funktion med foreskriften:
f(x)=a*x+b, er en ret linje.
En ret linie skærer kun x-aksen i netop 1 punkt.
For at finde roden, løser du simpelthen, hvornår a*x+b=0.
Eksempel:
f(x)=2*x+1
roden findes:
f(x)=0 => 2*x+1 = 0 <=> 2*x=-1 <=> x=-1/2
Håber det forklarer det?
//sentinox
Svar #2
28. august 2005 af Jonni (Slettet)
jow tak, det var en rigtig god forklaring, det mener jeg sku! :)
Svar #3
28. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Jamen! Nulpolynomiet er af grad nul og har uendelig mange rødder. Der skulle vist have stået:
" Overvej, at ethvert ikke-trivielt polynomium af grad 0 ingen rødder har. "
Ethvert førstegradspolynomium;
f(x) = a*x + b
har præcis én rod, x = -b/a.
//Singularity
" Overvej, at ethvert ikke-trivielt polynomium af grad 0 ingen rødder har. "
Ethvert førstegradspolynomium;
f(x) = a*x + b
har præcis én rod, x = -b/a.
//Singularity
Skriv et svar til: Overvej - MAT
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
