Matematik

Matematik

24. maj 2012 af dwag (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har lige et problem med en matematik opgave. Jeg håber i kan hjælpe mig.

Find omkredsen af den cirkel, som har et areal på 75 cm2. Sæt pi til 3,14

 

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at der for areal A og Omkreds O for en cirkel med radius r gælder

A = πr2 og O = 2πr , så

O = 2·π·√(A/π) = 2·√(π·A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af ghrdyhrhj (Slettet)


Svar #3
24. maj 2012 af dwag (Slettet)

Det forstår, jeg ikke helt! Kan du ikke simplificere det?


Svar #4
24. maj 2012 af dwag (Slettet)

Hvorfor ganger du Areal med pi? og finder kvadratroden af det?  og så ganger det med 2. Kan du ikke forklare hvorfor du gøre det? Og hvorfor det er sådan man gøre det. Jeg vil gerne forstår det her tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Af formlen for arealet

A = πr2

kan vi finde cirklens radius, når arealet er kendt:

r = √(A/π) .

Dette indsætter vi i stedet for r i udtrykket for omkredsen

O = 2·π·r = 2·π·√(A/π) = 2·√(π·A)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.