Matematik

udledning af formler

25. maj 2012 af kidmartion (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan udleder jeg formlerne for (X^2)', (kvadratrodx)' og (x^a)

herefter skal jeg redegøre for monotoniforhold og lokale ekstremaer.

(X^2)' = 2x
(kvadratrodx)' = f '(x) = 1/2*x^-^1
f(x)=x^a= a*x^a-1

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2012 af peter lind

For x2 kan du enten bruge 3 trins reglen eller også kan du bruge reglen for differentiation af et produkt med f(x)=g(x) = x.

Kvadratroden af x kan du benytte at kvadratrodsfunktionen er den inverse til x2 samt reglen om differentialkvotienten af en invers


Skriv et svar til: udledning af formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.