Matematik

ligning - bestem løsning

25. maj 2012 af wassu (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har dette spørgsmål

undersøg om x = 1 er en løsning til ligningen x3+5x=6

Kan man gøre dette ved hjælp af nulreglen, eller hvordan løser man denne ? (Uden hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2012 af mette48 (Slettet)

indsæt 1 i stedet for x på venstre side og regn ud hvad venstre side giver.

indsæt derefter 1 på højre side og se om det giver samme resultat

hvis du får samme resultat på begge sider af = er 1 løsning til ligningen


Svar #2
25. maj 2012 af wassu (Slettet)

#1


Mange tak! Jeg kan slet ikke forså, at jeg ikke havde opdaget det selv :-D


Svar #3
25. maj 2012 af wassu (Slettet)

#1


Dog ved jeg ikke hvad du mener med, at indsætte 1 på venstre side?
Ved at indsætte 1 i stedet for x får jeg: 13 + (5*1) = 6
Det må da være svar nok i sig selv ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Ja i dette tilfælde har du helt ret.

Havde der været x-er på højre side ville det være nødvendigt at indsætte på begge sider.

Godt du tænker selv.


Skriv et svar til: ligning - bestem løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.