Matematik

ligninger med cos(x)

28. august 2005 af stumpL (Slettet)
xE(-pi;pi)
cos(x)=-0,856

hvordan vil I finde de to løsninger for x i dette interval?

jeg har det ene til at være pi-cos^-1(-0,856)=2,5983

ved ikek om dette er rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af iB (Slettet)

Ta og tegn problemet. -Så bliver det meget enklere.

Start med at tegne Cos(x). Tegn så din konstant, y=-0,856. Se på hvor de to skære hinanden, og så burde du kunne tænke dig frem til resten (ellers spørg igen)

Ellers er du inde på rette spor med at bruge den omvendte cosinus og forskyde med pi.

PS: 2,59 > pi (og derfor ikke en løsning)

Svar #2
28. august 2005 af stumpL (Slettet)

tak for hjælpen.. jeg har tegnet den, men de to skæringspunkter bliver jeg ikek klogere af...

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Det er ret svært at forklare, men hvis du bruger MAT 1, så kig på side 266-267

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #4
28. august 2005 af stumpL (Slettet)

der står ikke noget på side 266

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Hvilken bog bruger du?

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #6
28. august 2005 af stumpL (Slettet)

lige nu bruger vi højniveaumatematik 1

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

OK, det nemmeste i sådanne opgaver er at tegne en enhedscirkel, plot dine fundne værdier ind, du skal så trække din værdi fra 2pi:
2pi - din værdi, prøv dette og se om det giver en værdi mellem pi og -pi

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #8
28. august 2005 af stumpL (Slettet)

hmm sys ikke rigtig det giver det jeg vil havde det til...
a) cos(X)=0,56
2pi-cos^-1(0,56)=5,3

5,3 er jo større ind pi.

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

cos^-1(-0,856)=2,598
dvs.2,598 er den eneløsning

og
-2,598 er også løsning

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #10
28. august 2005 af stumpL (Slettet)

ok.. hvad så med cox(x)=0,56

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Hvad tilhører x?

og kom seæv med dine bud :)

Der ligger et par af sådanne opgaver inde på nedestående hjemmeside under matematik, kig under de røde opgaver som starter med 11 (11xx) så kan du dowloade dem nedert på matematiksiden

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

UNSKYLD der er de opgaver der starter med 12 (12xx)

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Skriv et svar til: ligninger med cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.