Matematik

opg. 1437 mat 1

28. august 2005 af miklos (Slettet)
Er der nogen der kan løse denne opgave, har kogt over den i noget tid.

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af Miarv (Slettet)

Prøv at skrive opgaven ind, det gør at vi der ikke lige har bogen også har en chance for at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Er det den med køkkenet og temperaturen?

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #3
28. august 2005 af miklos (Slettet)

I et køkken hældes 90° varm kaffe i en termokande. Kaffens temperatur er t timer senere y°, hvor tilnærmelsesvis er bestemt ved

y = 22 + 68 ∙ e-0,015x

e er opløftet i -0,015x

hvor lang tid varer det, inden kaffens temperatur er faldet til 75°?
Hvilken temperatur er køkkenet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

a)
75 = 22 + 68 * e^(-0,015x)
Løs ligningen

b)
Her skal du vel sætte t=0 men er ikke sikker!

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af Miarv (Slettet)

Den opgave har tilnærmelsesvis været herinde før. Se princippet her:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=95372&h=temperatur

Svar #6
28. august 2005 af miklos (Slettet)

argh den crakkede op da jeg satte det ind.

Det er begge spørgsmål 2835

Svar #7
28. august 2005 af miklos (Slettet)

her fundet ud af det nu tak

Skriv et svar til: opg. 1437 mat 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.