Matematik

Jeg ved det er pisse nemt, kan bare ikke lige huske det

28. august 2005 af Sinz (Slettet)
hvordan reducérer man sådan en her , er nemlig ikke sikker:

(-a+3)^2

mit gæt:

(-a+3) (-a-3)
a^2+3a-3a-9
=a^2-9

Er den sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

(-a+3)^2 = a^2+9-6a

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2005 af Romulus (Slettet)

nope, (-a+3)(-a+3)
a^2-3a-3a-9
= a^2-6a-9

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af Romulus (Slettet)

ups, self +9, men ligemeget 2835 var lidt hurtigere:)

Svar #4
28. august 2005 af Sinz (Slettet)

Okay så, hvad så med:

(a+2b)^2
(a+2b)(a+2b)
a^2+2ab+2ba+2b^2 - er det korrekt?
og hva så her.. skal bare lige have helt styr' på det, en som vil forklarer mig hvordan det lige skal gøres :P , ved det er simpelt. Men skal jo lige være sikker ;)

Svar #5
28. august 2005 af Sinz (Slettet)

Okay hvad sker så her..

(3a-2b)^2

Er det så bare:

(3a-2b)^2
9a^2+4b^2-12ab ??

Lige en sidste hjælp ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2005 af Duffy

(3a-2b)^2 = 9a^2-12ab+4b^2

..så JA


Duffy

Skriv et svar til: Jeg ved det er pisse nemt, kan bare ikke lige huske det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.