Matematik

opstil udtryk, uden hjælpm.

27. maj 2012 af lunkente (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der kan hjælpe?

Trykket i atmosfæren,  målt i atm, som en funktion P af højden h,  målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved

P = (1/2)h/5

Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.

Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.

Er dette rigtigt:

V= (1/2)-h/5 + 2

?

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det udtryk hænger ikke sammen med at V er omvendt proportional med P, som det er givet i opgaven. Man har altså, at

V = k / P = k / (1/2)h/5 = k · 2h/5

Konstanten k bestemmes så ud fra oplysningen V(0) = 2L


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2012 af peter lind

nej du skal gange de to led med hinanden ikke addere dem


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2012 af mathon

dT = 0

                     p·V = po·Vo = (1/2)0/5 · 2 = 1·2 = 2

                     V = 2 / p = 2 · p-1 = 2 · ((1/2)h/5)-1 = 2 · ((1/2)-1)h/5 = 2 · 20,2h = 20,2h+1

 


Svar #4
27. maj 2012 af lunkente (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: opstil udtryk, uden hjælpm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.