Matematik

ligning

28. maj 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgaven lyder:
Hvad er ligningen for linjen M?

Vedhæftet fil: Scale (2).gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af mathon

 

                                              M:      y = x + 2


Svar #2
28. maj 2012 af hehehej (Slettet)

Hvorfor x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Du kunne også kalde din uafhænige variable for noget andet, fx q, så får du blot

y = q+2

I matematikverdenen er der dog bred enighed om at kalde den uafhængige variable for x.


Svar #4
28. maj 2012 af hehehej (Slettet)

så den hedder altid x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Ligningen for linjen er af formen y = ax + b, og i dette tilfælde er a = 1, da y vokser med 1, når x vokser med 1. Derfor bliver det y = 1*x + 2 = x + 2.

Grunden til, at den uafhængige variabel hedder x, skyldes opbygningen af koordinatsystemet.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.