Matematik

Vinkel

29. maj 2012 af tindere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal finde vinkelen mellem tangenten til en cirkel. 

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Matematik opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af jnl123

 

En måde kunne være at først bestemme længden af h1, og så forlænge h1 med 17,1 og så tegne den vinkelrette trekant fra cirklens centrum til D og den vandrette streg med længde 6 fra cirklens centrum.

Så kan du beregne trekantens spidse vinkel og trække den fra 90 grader


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2012 af mathon

 

                                   62 + (y+17,1)2 = 22,12        0<y<5

                                          y = 4,17
 

                                   x2 + (y+17,1)2 = 22,12              differentieres med hensyn til x

                                   2x + 2(y+17,1)·(dy/dx) = 0

                                  dy/dx = -x/(y+17,1)

  som i (6;4.17)
  giver
                                  dy/dx = -6/(4.17+17,1) = -0,282087

  tangentens
  vinkel
  med vandret
  er
                                 φ = tan-1(-0,282087) = -15,7531º

  den søgte
  vinkel
                                v = 90º - |φ| = 90º - 15,7531º = 74,2º
                              

                          
             
       

 


Skriv et svar til: Vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.