Matematik

At løse ligninger med TI-89

28. august 2005 af Norn (Slettet)
Hvad skal man skrive for at få TI-89 til at lave følgende operation?
22 = a*(-3)^2 + b * (-3) + c
<=>
TAL = a+b+c

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af madsing (Slettet)

Hvad er det ubekendte?

Svar #2
28. august 2005 af Norn (Slettet)

den skal bare isolere de tre ubekendte; a,b og c

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du vil isolere f.eks. b, skriver du

solve(22=a*(-3)^2+b*(-3)+c,b)

Svar #4
28. august 2005 af Norn (Slettet)

Ja... det ved jeg godt! Men det duer bare ikke noget i denne sammenhæng. Tallene skal skilles fra bogstaverne :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kan jo ikke isolere et bogstav uden at de andre bogstaver vil dukke op i bogstavets værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2005 af iB (Slettet)

Du har altså bare en ligning til at finde 3 ubekendte. -Den er sq noget svær at løse, selv for den mægtige Ti-89 ;)

Svar #7
28. august 2005 af Norn (Slettet)

Hmm... måske udtrykker jeg det forkert!

Jeg vil have TI-89 til at foretage følgende regneoperation (fx):

2=a*1^2+b*1+c
<=>
2=a+b+c

Eller for den sags skyld:

22 = a*(-3)^2 + b * (-3) + c
<=>
TAL = a+b+c

Svar #8
28. august 2005 af Norn (Slettet)

den skal IKKE løse den som sådan... Bare isolere a, b og c på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side.

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2005 af iB (Slettet)

PS: det er ikke muligt at skrive din ligning på formen "TAL = a+b+c" -Der må nødvendigvis komme nogen koificienter før enkelte af de variable, og dermed er du tilbage til den ligning du havde i udgangspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2005 af madsing (Slettet)

Det kan den ikke

Svar #11
28. august 2005 af Norn (Slettet)

AGHR! Hvilken frygtelig verden :(

Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: At løse ligninger med TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.