Matematik

Parabel problemer

28. august 2005 af akvakv (Slettet)
Hejsa

Jeg har nogle problemer med at knække denne her. Har matematik B, og er ikke så skarp endnu... :-)

Parablen Y = 2x^2 + bx + c har toppunktet (2,b) Hvordan bestemmer jeg b og c?
Vi skal jo have fat i noget med en 2. gradsligning, kunne jeg forestille mig, men kan ikke rigtigt komme igang.

Nogen der giver mig en håndsrækning?

Mvh ANDERS

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af frodo (Slettet)

prøv at indsætte i formlen for toppunkt

Svar #2
28. august 2005 af akvakv (Slettet)

ok

= (-(b/2a), -(d/4a))

= (-(b/4), -(d/8))

Så står jeg med minus (b divideret med 4) og minus (d divideret med 8)

Det kommer jeg da ikke langt med, eller...?

Mvh Anders

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af frodo (Slettet)

jo det gør du da.

du ved jo hvad koordinaterne er.

-b/4=2 <=> b=

dette anvender du så til næste oplysning, hvor du kan finde c

Svar #4
28. august 2005 af akvakv (Slettet)

Jeg kan ikke forstå hvad du mener med at jeg ved hvad koordinaterne er.
i (-(b/4), -(d/8)) er b og d da ubekendte, ikke?

Hvordan får du -b/4=2 når du ikke kender b???

Mvh anders

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af frodo (Slettet)

toppunktets førstekoordinat er 2, ikke?
symbolsk har vi fundet toppunktets førstekoordinat til -b/4
altså må disse to være lig hinanden.

Svar #6
28. august 2005 af akvakv (Slettet)

Hej Frodo

Du må meget undskylde at jeg er sådan en idiot, men jeg forstår dig ikke.

Vi kender 1. koordinatet, men ikke 2. koordinatet. Og jeg forstår ikke hvad du mener med at det er symbolsk. Hvorfor er de lig hinanden???

Mvh Anders

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2005 af frodo (Slettet)

du ved hvad formlen er for førstekoordinaten. Den er -b/4. Men du har jo fået oplyst at første koordinaten er 2.

Derfor er de to ens.

Det samme gælder for anden koordinaten. Der må du dog starte med at opskrive diskriminanten

Svar #8
28. august 2005 af akvakv (Slettet)

Hej frodo

Nu er jeg med, skulle bare lige have tændt for kontakten til min støvede intelligens... :-)

Tak!

Mvh Anders

Skriv et svar til: Parabel problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.